ÚJ Agilent 1260 Infinity II LC

ÚJ Agilent 1260 Infinity II LC

ÚJDONSÁG! Már elérhető az új Agilent 1260 Infinity II UHPLC rendszer, mely a megbízható moduláris Agilent 1260 Infinity folyadékkromatográfiás rendszer teljesen megújult változata.


Részletek
Új Agilent Intuvo 9000 GC

Új Agilent Intuvo 9000 GC

Forradalmian új megoldások alkalmazása, mely felváltja a gázkromatográfiában szokásos fogyóeszközök használatát.


Részletek

Sajtóközlemény - Széchenyi 2020

Az egészséges embriók fejlődését és beágyazódását pozitívan befolyásoló embrionális tápoldat kifejlesztése.

Széchenyi 2020


A Kromat Kft. kutatás-fejlesztési projektjének célja olyan fajspecifikusan és egyénileg egyaránt optimalizált összetételű tápoldatok kifejlesztése és piaci bevezetése, amelyek elősegítik a jó morfológiájú, egészséges embriók korai fejlődését és beágyazódását. Ennek megvalósításához pályázatára a Széchenyi 2020 program keretében 243,89 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

 

Projektünk célja olyan fajspecifikusan és egyénileg egyaránt optimalizált összetételű tápoldatok kifejlesztése és piaci bevezetése, amelyek elősegítik a jó morfológiájú, egészséges embriók korai fejlődését és beágyazódását. Fejlesztéseink és kísérleteink során a tápoldatok összetételét úgy állítjuk össze, hogy azok jelentős pozitív hatással legyenek a mesterségesen megtermékenyített embriók egészséges fejlődésére, valamint a sikeres és egészséges szülések arányára. Mindezek érdekében a korábbi tudományos megfigyeléseken túl olyan merőben új molekuláris mechanizmusokat kívánunk felderíteni és hasznosítani, amelyek a legmodernebb proteomikai, lipidomikai és metabolomikai vizsgálatokra épülnek.

 

Napjainkban a modern asszisztált reprodukciós eljárások hatékonysága hozzávetőlegesen csupán 30-35%. Érdekes módon ez az arány jelentősen nem különbözik az egyes haszonállatok (szarvasmarha, ló, juh, stb.) illetve az ember viszonylatában. Az IETS (International Embryo Transfer Society) jelentése alapján globálisan évente több millió mesterséges megtermékenyítés és embrióbeültetés történik, amelyből közel 800 000 a szarvasmarha- és lóembrió transzferek száma. A magas költségen és nagy orvosi kockázat mellett elvégzett, de sikertelen embriótranszferek számának csökkentése, tehát a sikeres beültetések arányának növelése közvetlen gazdasági előnyökkel jár.

 

Összegezve eddigi eredményeinket és tapasztalatainkat, valamint a projekt során elvégzendő célzott kutatásainkat, a projekt során kifejlesztendő újgenerációs, személyre/egyedre szabottan optimalizált, jelentős hozzáadott értékkel rendelkező embrionális tápoldat alkalmas arra, hogy az asszisztált reprodukciós eljárások során tapasztalható rendkívül alacsony, mintegy 30%-os hatékonyságot jelentősen növelje.

 

A projektről bővebb információt a www.kromat.hu oldalon olvashatnak.

 

 

További információ kérhető:

Kromat Kft.

1112 Budapest, Péterhegyi út 98. / 7621 Pécs, Kiss József utca 11.

E-mail: info@kromat.hu

Józsa Tímea (marketing menedzser)

timea.jozsa@kromat.hu

+36-20/396-5344